grb Občina Sežana

Podeljena priznanja za športne dosežke v občini Sežana
17.1.2011Občina Sežana je v sodelovanju s Športno zvezo občine Sežana in Zavodom za šport, turizem in prosti čas Sežana, dne 17. januarja, organizirala prireditev, kjer so bila podeljena priznanja za športne dosežke v občini Sežana za leti 2009 in 2010. Sežanski športniki so prejeli 19 priznanj in sicer: 3 jubilejne bronaste plakete, 3 jubilejne srebrne plakete, 6 priznanj in 3 plakete za najboljše športne dosežke.

Najboljši klub Občine Sežane je tako postal karete Klub Samurai Sežana, ki si je priznanje pridobil z osvojitvijo naslova državnega prvaka v karateju. S svojimi doseženimi rezultati na številnih državnih in mednarodnih tekmovanjih v dresurnem jahanju je bila za najboljšo športnico razglašenja dresurna jahačica Simona Premrl, šele 13 letni balinar Matija Povh pa si je s svojimi rezultati v balinanju pridobil naslov najboljšega športnika Občine Sežana.

Častna listina Občine Sežana za življenjsko delo, ki je hkrati tudi najvišji častni naslov Komisije za podelitev priznanj občinske športne zveze in je podeljena za izjemne športne dosežke ter dolgoletno delo v športu, je prišla v roke Milanu Hočevarju, za njegovo življenjsko širjenje in razvoj športa v Občini Sežana, aktivno trenersko delo v nogometu, vzgojo mladih trenerjev ter aktivnih športnikov.


Dobitniki jubilejnih bronastih plaket so postali:

- Zoran Lazarevski, ki je kapetan košarkarskega kluba Kraški Zidar - za več kot 10 letno aktivno in uspešno igranje košarke;

- Bogdan Filipovič, član Športnega društva Kraški tekači - za sodelovanje pri ustanovitvi kluba Kraški tekači, organizacija prvih prireditev v teku v občini Sežana in aktivno udeležbo na številnih športnih prireditvah v rekreativnih tekih in

- Ines Lah, članica Športnega Društva Kraški tekači - za sodelovanje pri ustanovitvi društva Kraški tekači, večletnem delu z mladimi in skrbi za širjenje rekreativnih aktivnosti v občini Sežana.


Dobitniki jubilejnih srebrnih plaket so postali:

- Albin Žnidarčič, član Planinskega društva - za več kot 20 let prizadevnega dela v Planinskem društvu Sežana;

- Marko Goranič, član Društva Kraški tekači - za več kot 20-letno delovanje v društvu Kraški tekači in doseganje številnih športnih dosežkov v triatlonu, maratonu ter gorskem teku in

- Edi Teraž, član društva Kraški Tekači - za dolgoletno, več kot 20-letno, udejstvovanje na področju rekreativnih tekov, organiziranje prvih prireditev v teku v občini Sežana in sodelovanja na številnih športnih prireditvah kot aktivni udeleženec.


Plakete za najboljše športne dosežke so prejeli:

- Kadetska ekipa Ženskega rokometnega kluba Sežana - za doseženo 3. mesto v Sloveniji v kategoriji kadetinj;

- Sara Meden, članica Ženskega košarkarskega kluba Sežana - za večletno sodelovanje v državnih reprezentancah in doseženo 7. Mesto v Evropi v kategoriji kadetinj in

- Gaja Božeglav, rokometašica Ženskega rokometnega kluba Sežana - za doseženo 5. Mesto na Mediteranskih igrah v rokometu v kategoriji kadetinj.


Priznanja Športne zveze Občine Sežana so prejeli:

- Mirnes Husič, član košarkarskega kluba Kraški Zidar - za uspešne nastope in dosežene rezultate v košarki;

- Stojan Rodica, član športnega društva Kraški tekači - za dosežene rezultate v okviru Primorskih tekov;

- Športno društvo poSKOKec - za uspešno širjenje športa in rekreacije med predšolsko in šolsko mladino ter organizacijo prireditve posKOKčev dan;

- Benjamin Skok, član športnega društva Kraški tekači - za dosežene vidne športne dosežke v okviru Primorskih tekov in številnih mednarodnih tekmovanjih v duatlonu ter triatlonu;

- Urša Kukanja, članica Ženskega košarkarskega kluba - za večletno in uspešno treniranje mladih košarkaric in

- Stojan Šestan, trener karate kluba Samurai Sežana - za uspešno treniranje v karate klubu SAMURAI, ki je v letu 2010 osvojil naslov državnega klubskega prvaka.


Vsa priznanja sta Komisija za podelitev priznanj in Upravni odbor Športne zveze občine Sežana, po prejetih predlogih občinskih športnih društev, dodelila na podlagi Pravilnika o priznanjih na področju športa v Občini Sežana.

Pečat prireditvi sta s svojo prisotnostjo dodala tudi vrhunska Primorska športnika; atletinja Snežana Rodič – športnica Primorske za leto 2010 in plavalec Matjaž Markič - olimpijonik in evropski prvak. Seveda pa ne smemo prezreti besed sežanskega župana Davorina Terčona in predsednika Športne zveze Občine Sežana Igorja Boleta, ki optimistično gledata na razvoj športa v občini Sežana.