grb Občina Sežana

Zaključek akcije 'Občina Sežana v cvetju 2009'
17.9.2009

Akcija »OBČINA SEŽANA V CVETJU 2009«, ki je bila tudi letos organizirana v sklopu občinskega praznika Občine Sežana, se je sklenila z razglasitvijo rezultatov ter podelitvijo priznanj in nagrad v četrtek, 17. septembra 2009, v Multimedijskem prostoru botaničnega parka v Sežani.V kategoriji ocenjevanja vrta oz. okolice so se udeleženci uvrstili takole: - 1. mesto: Tea Gec iz Sel,  2. mesto: Danica Stojkovič iz Brestovice pri Povirju in 3.mesto: Sabina Gulič iz Skopega ter
Benjamin Jogan iz Križa.  Zahvalo za sodelovanje v akciji so prejeli: Neva Žgur iz Križa,  Socialno varstveni zavod Dutovlje- ekipa zeleni program,  Socialno varstveni zavod Dutovlje – stanovanjska enota Sežana,  Erika Seražin iz Sel in  Marica Žiberna iz Štorij. Udeležencem je priznanja izročil Davorin Terčon, župan občine Sežana.

V kategoriji, ki se je nanašala na urejenost posameznih vasi oziroma naselij v občini Sežana, pa je bil vrstni red sledeči: - 1. mesto: KS Vrabče – za vas Sela, 2. mesto: KS Avber – za vas Avber in 3.mesto : KS Povir – za vas Brestovica pri Povirju.

Temu je sledilo odprtje razstave in razglasitev rezultatov Javnega natečaja za izbiro turističnih spominkov Občine Sežana za leto 2009, ki se je odvijalo v mali sejni dvorani občine Sežana, kjer je 1. mesto dosegel Iztok Bravhar za turistični spominek »SKRINJICA«, sledila sta mu Jernej Bortolato za turistični spominek »SKLEDA ZA MAST« na 2.mestu in Vesna Rems za turistični spominek »OBESEK- KRAŠKO OKNO J'RTA« na 3.mestu. Zahvalo za sodelovanje v javnem natečaju so prejeli:   Ida Jerina,  Leon Mahnič in  Tatjana Gomboc Jerman.