grb Občina Sežana

Minister za promet dr. Patrick Vlačič je podprl razvojne načrte občine Sežana
3.4.2009

V petek, 3. aprila 2009, je občino Sežana obiskal minister za promet RS, dr. Patrick Vlačič, ki se je na delovnem sestanku srečal s sežanskim županom Davorinom Terčonom, s poslancema v DZ Miroslavom Klunom in Srečkom Prijateljem, s podžupanoma, predsednikom uprave Luke Koper d.d., Robertom Časarjem ter drugimi sodelavci.

Z ministrom so se pogovarjali o aktualnih zadevah povezanih z Ministrstvom za promet RS, kjer so se dotaknili tudi tematike ureditve cestnih povezav (avtocest in državnih cest) na območju mejnega prehoda Fernetiči, infrastrukturne povezanosti in priprave OPPNja na območju logističnega centra Adria terminali.

Minister je izkazal vso podporo distribucijsko-logističnem centru, saj je mnenja, da ima Sežana s svojo geografsko lego in infrastrukturno povezanostjo velik potencial. Ker je podjetij, ki se ukvarjajo z distribucijsko-logistično dejavnostjo vedno več, prav tako pa je potreba gospodarstva po tovrstnih dejavnosti vedno večja, je to, po ministrovih besedah, dodaten razlog za umestitev distribucijsko-logističnega centra Luke Koper v Sežano.

Prav tako je potekal pogovor o možnostih priključitve državne ceste Sežana – Lipica na avtocestni priključek Sežana zahod, gradnje krožišč v Sežani ter preplastitve posameznih državnih cest. Dotaknili pa so se tudi problematike povezane z infrastrukturo Slovenskih železnic v mestu Sežana.