grb Občina Sežana

Sprejem za udeležence akcije Občina Sežana v cvetju 2020
4.9.2020


Posebnim razmeram navkljub je tudi v letošnjem letu potekala akcija Občina Sežana v cvetju. Kot vsako leto doslej je ocenjevanje najlepše urejenih okolic na območju naše skupnosti izvedla Komisija za ocenjevanje urejenosti mesta Sežana in naselij v občini Sežana, ki je poleg vasi oziroma naselij letos ocenjevala tudi naključno opažene najlepše urejene okolice na območju občine Sežana in se odločila, da podeli tudi posebno nagrado.

Zaključek akcije je potekal v Interpretacijskem centru kraške vegetacije Botaničnega vrta v Sežani, kjer so med prijavljenimi kandidatkami v kategoriji ocenjevanja najlepše urejenih vasi oz. naselij priznanja za tretje mesto prejeli Krajevna skupnost Lokev za vas Lokev in Štjak za vas Bogo, drugo mesto sta si razdelili vasi Jakovce in Dane pri Sežani, prvo mesto pa je Krajevna skupnost Avber odnesla v vas Dobravlje.

Priznanj za najlepše urejene naključno opažene okolice so se razveselili v Osnovni šoli in enoti Vrtca v Dutovljah, v Gostilni Skok v Štorjah in Družinskem podjetju Renčelj iz Povirja.

Posebna nagrada Komisije je tokrat presenetila Valterja Škabarja iz Lokve, za dolgoletno umetelno preoblikovanje avtohtonih kraških dreves in grmov v bonsaje.

Občina Sežana je tudi v letošnjem letu k sodelovanju povabila Višjo strokovno šolo Sežana. Kot že več let zapored, so v sklopu akcije nastale fotografije najlepše urejenih okolic na območju naše občine, ki bodo od 1. oktobra dalje razstavljene na Občini Sežana v prostorih Kavarne in okrepčevalnice Integrali. Razstava študenta fotografije Kristjana Stepančiča, ki je utrinke akcije ujel v fotografski objektiv, pa bo na ogled do konca novembra 2020.

Župan David Škabar se je vsem udeležencem akcije zahvalil, da s skrbnim odnosom do okolice ustvarjajo pozitiven pridih v krajih občine Sežana in zaželel, da bi tudi ostalim občanom postali zgled za lepšanje naše skupnosti.