grb Občina Sežana

Podelitev priznanj najuspešnejšim
7.9.2018Tako kot že več let zapored, je tudi letos v začetku septembra potekala prireditev, v okviru katere so bila podeljena priznanja najuspešnejšim učencem in dijakom, ki so v šolskem letu 2017/2018 zaključili šolanje na šolah v naši občini ter nagrajencem akcije Občina Sežana v cvetju 2018. S podelitvijo priznanj najuspešnejšim se običajno zaokroži praznovanje občinskega praznika, ki pa je tokrat zaradi slabega vremena žal potekal nekoliko v okrnjeni vsebini.

Podelitev priznanj je bila letos 7. septembra v Zadružnem domu v Povirju. Po uvodnem nagovoru župana Davorina Terčona so bila najprej podeljena priznanja sodelujočim v akciji Občina Sežana v cvetju 2018. Predsednica komisije Majda Brdnik je povedala, da je letošnja akcija že 14. zapored ter da je ocenjevanje potekalo v treh kategorijah. Poleg že tradicionalnega ocenjevanja vasi oziroma naselij v občini Sežana ter ocenjevanja okolic javnih ustanov, je komisija letos želela k urejanju okolja spodbuditi tudi ponudnike na Kraški vinski cesti na območju Občine Sežana, saj le-ti pogosto predstavljajo prvi stik obiskovalca s Krasom.

Med vsemi prijavljenimi okolicami v kategoriji ocenjevanja vasi oz. naselij je prvo mesto zasedla Krajevna skupnost Pliskovica za vas Kosovelje, drugo mesto sta si delili Krajevna skupnost Sežana in Krajevna skupnost Vrabče - vas Razguri, tretje mesto pa je pripadlo Krajevni skupnosti Dutovlje. V kategoriji ocenjevanja najlepše urejenih okolic javnih ustanov je bilo podeljeno le prvo mesto in sicer Zdravstvenemu domu Sežana, ki mu pri urejanju okolice pomaga invalidsko podjetje Bodika. V sklopu ocenjevanja ponudnikov na Kraški vinski cesti na območju občine Sežana pa sta si prvo mesto prislužila Domačija Lisjak iz Dutovelj in Vinska klet »Pri Starčih-Tavčar« iz Križa, drugo mesto sta si delila  Oštirjeva kmetija iz Vogelj in Vinogradništvo in vinarstvo Petelin-Rogelja iz Tomaja, tretje mesto pa je pripadlo Vinski kleti Gulič iz Koprive ter Vinarstvu Seražin iz Kazelj. Strokovna komisija je tudi letos podelila posebno nagrado in sicer Domačiji Milharčič iz Štorij za lepo urejen kamp Brajda. Vsi nagrajenci so poleg priznanj prejeli tudi denarne nagrade. Občina Sežana je tudi v letošnjem letu k sodelovanju povabila Višjo šolo za fotografijo. Študent Adnan Hadžan je v sklopu akcije fotografiral najlepše urejene okolice, ki bodo od 1. 10. 2018 do konca oktobra na ogled v prostorih Občine Sežana.


V drugem delu prireditve so bila priznanja podeljena najuspešnejšim mladim glasbenikom, osnovnošolcem in srednješolcem, ki so v šolskem letu 2017/2018 zaključili šolanje in pri tem dosegli zavidljive uspehe.Med najuspešnejše glasbenike Glasbene šole Sežana so se zapisali Aljaž Maurič, Timeja Kariž, Andreja Žiberna ter Hana Funa.

Pohvale so prejeli tudi učenci Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana: Anja Antončič, Matic Kompare, Tinkara Krašovic, Blaž Mevlja, Filip Mugoša, Eva Šuber, Meta Trebec, Gaja Vrečko, Ela Kovač in Manuela Mahne

ter učenci Osnovne šole Dutovlje: Eva Žerjal, Rok Brišar in Maj Černe.Najuspešnejši dijaki Šolskega centra Srečka Kosovela, med katerimi sta bili tudi dve zlati maturantki Patricija Štemberger in Anja Konjc so bili še Tjaša Gregorn, Vita Klasič, Valentina Kovačič, Jasmina Zafran, Vanesa de Faveri, Nina Rojc, Ela Plestenjak, Klemen Škrlj in Matis Ukmar. 

Prireditev so popestrili učenci Glasbene šole Sežana, pevski zbor Osnovne šole Dutovlje ter mažoretke iz Kulturnega društva Franc Žiberna Povir. Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.