Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Kratkotrajno parkiranje v centru Sežane, uvedeni so parkomati
Natisni  Pošlji prijatelju
23.4.2013

  Cona 1     Cona 2, Zdravstveni dom         

 

V letu 2011 sta bili v mestu Sežana vzpostavljeni dve območji kratkotrajnega parkiranja z različnimi časovnimi omejitvami, in sicer Cona I, ki obsega območje Partizanske ceste, od križišča z Bazoviško cesto do križišča s Cankarjevo ulico in območje parkirnih površin pred banko in pošto, in Cona II, ki obsega javna parkirišča med Levstikovo ulico in Zdravstvenim domom. S spremembo Sklepa o vzpostavitvi območij kratkotrajnega parkiranja je Občina Sežana na navedenih conah povišala časovno omejitev parkiranja in sicer v Coni I do največ 3 ure ter v Coni II do 4 ure. Obenem je bilo uvedeno tudi plačilo parkirnine za parkiranje nad eno oz. dve uri. Kot do sedaj, bo torej:

V Coni I:    prva ura brezplačna, za naslednji dve uri pa bo potrebno plačati parkirnino, v višini 1 EUR za vsako uro.

V Coni II:   bosta prvi dve uri brezplačni, za drugi dve pa bo znašala parkirnina 1 EUR za vsako uro.

 

 

Plačilo parkirnine bo mogoče na parkirnih avtomatih, ki so postavljeni ob Partizanski cesti in na Levstikovi ulici.

Voznik, ki parkira vozilo na navedenih parkirnih površinah (Cona I in Cona II) mora čas začetka parkiranja označiti s parkirnim listkom, tako da je dobro viden in povsem čitljiv z zunanje strani vozila skozi vetrobransko steklo in po izteku dovoljenega časa vozilo odpeljati. Voznik po preteku dovoljenega časa določenega s prometno signalizacijo ne sme ponovno podaljšati časa parkiranja.

 

Če želi voznik parkirati do 1 ure oziroma 2 ur brezplačno, na parkirnem avtomatu pritisne gumb LISTEK. Izpiše se mu listek, ki ga namesti na armaturno ploščo vozila. V takšnih primerih je poleg parkirnega listka dovoljena tudi parkirna ura ali list papirja, na katerih voznik označi čas prihoda, in ju namesti na armaturno ploščo. V kolikor pa želi voznik parkirati dlje časa, mora času primerno vstaviti v parkirni avtomat kovance. Na ekranu se mu bo izpisal čas parkiranja, po pritisku na gumb LISTEK pa se mu bo izpisal parkirni listek. Primer: če v parkirni avtomat v Coni I vstavite 1 EUR, vam avtomat izstavi listek z možnostjo parkiranja dveh ur (ena ura brezplačna + ena ura plačljiva), če vstavite 2 EUR, potem lahko parkirate 3 ure (ena ura brezplačna + dve uri plačljivi).

Aparat ne vrača preveč plačane parkirnine.

Delovni čas obeh con ostaja nespremenjen: od 7.00 do 17.00 ure ter ob sobotah med 7.00 in 13.00 uro. Izven navedenih ur ter ob nedeljah in praznikih je parkiranje časovno neomejeno in brezplačno. Invalidi so plačila parkirnine oproščeni.