Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Predstavitev 13. Malega kraškega maratona v enoteki Vinakras Sežana
Natisni  Pošlji prijatelju
15.3.2013

 

Bliža se nedelja, predzadnja v mesecu marcu. Za tekače pa prva, ko gre za večje organizirane tekaške, predvsem rekreativne, prireditve. Kras bodo že trinajstič zapored zasedli ljubitelji teka z vse Slovenije in tudi tujine. Morda za koga nesrečna številka, toda zagotovo ne za več kot 3000 glavo množico, ki na zadnjih treningih nabira kilometre pred nedeljsko kraško preizkušnjo.

V sežanskem športnem parku se bo vse začelo z dvigom štartnih številk ob 9. uri zjutraj, namestitvijo čipov in ogrevanjem. Da bo čas do štarta ob 11. uri hitreje minil bo poskrbel zabaven animacijskih program, ko se bo skozi štartno ravnino sprehodila Kraška pihalna godba, trenerji Pulz Športa pa bodo skrbeli za skupinsko ogrevanje. Ob štartnem znaku bodo tekači zaslišali spremljavo harmonikarskega orkestra Nika Polesa, pred njimi pa bo bodisi 8 bodisi 21 kilometerska preizkušnja. Na progi ne bodo sami, saj jih bo na petih odsekih spremljala živa glasba in animatorji, ob prihodu v cilj pa jih bodo pričakale plesalke skupine Ice Ladies. Medtem se bodo pohodniki odpravili na tradicionalni 14. Pohod po Kosovelovi poti, hitrohodci pa se bodo na atletskem stadionu borili za pokal Alpe Adria.

Brez zabave za najmlajše seveda ne gre. Ti bodo na svoj račun prišli kmalu po 10. uri, ko bo na vrsti otroški Čokolešnikov tek, ves čas otroškega varstva pa jih bo zabaval čarodej Jole Cole. Prizorišče bo popestrila še tržnica kraških dobrot, predstavili se bodo razstavljalci športne opreme.
Med največje novosti letošnje prireditve štejemo »live stream« prenos dogajanja s štartno-ciljnega prostora preko spleta. Še več zanimanja pa bo tik pred štartom, ko se bodo tekači, letos prvič, razvrstili v t.i. štartne bokse glede na pričakovan čas teka.
Vsebine več kot dovolj, dobra volja okrepljena z vonjem kraške jote pa je tako ali tako vedno prisotna.

Dobrodošli na malem maratonu velikega srca!

 

www.kraskimaraton.com/mkm2013/