Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Športna prireditev v hramu kulture
Natisni  Pošlji prijatelju
15.2.2013

Na Krasu in Brkinih so najboljše Bluemarinke, najhitrejša je Teja Gulič, najvišji pa Primož Brezec. Častna listina je pristala v rokah Mihe Jezerška, prvo podeljevanje priznanj športnikom Krasa in Brkinov, ki ga je povezoval Miha Penko, pa je po mnenju vseh predstavnikov Občin Divače, Sežane, Hrpelj in Kozine ter Komna, padlo na plodna tla.

Kosovelov dom se je za petkov večer prelevil v športno prizorišče, kjer so imeli glavno besedo odlični športnice in športniki s Krasa in Brkinov. Združitev štirih sosednjih občin je očitno prava rešitev, saj so priznanja tako dobila še toliko večjo težo. Po prvem glasbenem nastopu Ajde Božeglav, Eve Sluge in Martina Jogana so prva priznanja za športnika Krasa in Brkinov dobili: Nika Frank (karate), Marko Švara (balinanje), Klemen Sosič (balinanje), Kaja Kocijan (padalstvo), Sara Meden (košarka), Mateja Terčon (ples), Axel Luxa (atletika) in Jan Luxa (atletika). Jubilejno bronasto plaketo sta dobila Karate klub Bushi iz Divače in Vojko Dobrila s planinskega društva Slavnik. Srebrni plaketi za več kot 20 let dela v športu sta dobila nogometaša Dejan Makivič in Dejan Stančič, zlato plaketo pa je za več kot 40 let delvanja prejel balinarski klub Hrast Kobjeglava-Tupelče. V močni konkurenci v kategoriji naj športni dogodek lanskega leta, so na površje priplavali Peter Ljubič in Nenad Krstič, ki sta sodila rokometni finale Olimpijskih iger in Vojko Lazar, ki se je kot selektor Kazakhstanske ženske rokometne reprezentance uvrstil na svetovno prvenstvo v Srbijo. Za osvojen naslov državnih prvakinj so najboljši športni kolektiv pričakovano postale kadetinje športnega društva Jadran Bluemarine Hrpelje-Kozina. Z zmagami na dirkah visokega nivoja kot so: vzpon na Vršič, vzpon na Mangart, Maraton Alpe, vzpon Ribnica na Pohorju, Maraton Franja itd. je listino za naj športnico Krasa in Brkinov prejela kolesarka Teja Gulič. Predzadnji je na oder kot najboljši športni Krasa in Brkinov skočil košarkar Primož Brezec, ki že vrsto let zelo uspešno nastopa v tujini, vključno z ligo NBA.
Prireditev so popestrili pevski vložki, hudomušni intervijuji z dobitniki priznanj, prikazi skoka v višino in daljino ter kolesarskega spinninga, pa tudi nagradna igra za vstopnico za Eurobasket 2013 in nenazadnje Brezčev suši oziroma prigrizek s pršutom.
A zadnjo besedo je imel prejemnik častne listine za življensko delo, ki je pristala v rokah Mihe Jezerška. Nekdanji ravnatelj, vse življenje pa rokometni zanesenjak, je pustil neizmeren pečat v športu, zlasti v rokometu, najprej na področju Krasa in Brkinov, a hkrati tudi v evropski in svetovni rokometni zvezi.