Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Podelitev diplomskih listin študentom Višje strokovne šole
Natisni  Pošlji prijatelju
17.1.2013

17. januarja 2013 so na svečani prireditvi v Kosovelovem domu diplomske listine prejeli diplomati Višje strokovne šole Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana, ki so študij zaključili v letu 2012. V imenu Občine Sežana je inženirje fotografije in oblikovanja materialov pozdravil podžupan, David Škabar. Slavnostni govornik, vodja sektorja za višje šolstvo Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Boštjan Zgonc, je diplomantom čestital in obenem poudaril pomen uporabnosti znanja praksi, kar so dokazali s svojimi diplomskimi deli. Prav vsaka od devetih diplom je namreč nastala kot rešitev avtentične, življenjske naloge: v sodelovanju s podjetjem, zavodom, kot naročilo, ali kot konkretna akcija na začetku samostojne poklicne poti.
Program fotografija so uspešno zaključili Peter Poles, Nika Furlani, Matej Vidmar, Miha Matavž, Petra Cupać in Denis Komen, program oblikovanje materialov pa Maruša Ličen, Matej Erjavec in Marko Krašovec.
Z zaključkom prireditve se je uradno odprla razstava študentskih izdelkov, simbolično poimenovana OBLIKA IN SLIKA. Razstava skuša osvetliti širino obeh študijskih programov, strokovno znanje, sistematičnost in obenem individualno noto, ki se prepletajo v različnih eksponatih. Oblikovanje materialov, na šoli usmerjeno predvsem v oblikovanje kamna, je tako predstavljeno skozi prostoročne, tehnične in računalniške risbe, računalniške modele in izdelke, narejene ročno ali s pomočjo sodobne tehnologije. Predstavljena so dela, ki kažejo povezave s področji industrijskega in unikatnega oblikovanja, kiparstva, restavratorstva ipd.
Podobno široko je zastavljen študij fotografije. Razstava nas popelje preko klasičnih fotografskih nalog studijske, reportažne, avtorske, arhitekturne, modne in oglaševalske fotografije do nalog, ki segajo na področje vizualnih komunikacij in gibljivih slik - animacije in filma.
Razstava v veliki galeriji Kosovelovega doma bo na ogled do 5. februarja 2013.