Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Skozi kobilarno Lipica več kot 500 tekačev
Natisni  Pošlji prijatelju
10.11.2012

 

V Sežani in okolici se je v soboto, 10. novembra 2012, s Tekaškim pozdravom jeseni končala še zadnja v nizu večjih rekreativnih tekaških oziroma kolesarskih prireditev. Tokrat so tekači prvič tekli skozi Kobilarno Lipica.

Trasa Tekaškega pozdrava jeseni je bila tokrat nekoliko drugačna kot v prejšnjih letih. Namesto do Orleka so se tekači podali naravnost na jug proti Lipici in po kobilarni, kjer domujejo sloviti Lipicanci, naredili krog. Zaradi neravnega terena je bila trasa kar zahtevna. Bila je tudi daljša kot navadno, namesto 8,5 so tekači morali premagati 12 kilometrov. Teklo je okrog 550 udeležencev. Pri moških je s časom 42:48 slavil Klemen Rojnik, ki je tek spet izkoristil za trening. "Dober tek je bil. Tukaj je vedno lepo teči," je bil kratek naš odličen triatlonec. Pri dekletih je bila najhitrejša Barbara Černič (44:53). "Na Krasu vedno rada tečem, prireditve so dobro organizirane in prijetne. Sicer je bil tokrat tek kar težek, precej je bilo spustov in vzponov, zaradi česar se je menjal ritem," je bila zadovoljna večkratna udeleženka rekreativnih prireditev na Krasu. Teka so je udeležila tudi Helena Žigon. "Stara sem 84 let, tekla pa sem 84 minut. Proga mi je bila všeč, ker je bil teren kar razgiban. Tudi vreme je bilo ugodno, imela pa sem malo težav z nogami, ki me spremljajo že od Ljubljanskega maratona," je dejala verjetno najstarejša maratonka pri nas.

Tudi tokrat je bilo v Sežani dobro poskrbljeno za tekače že med progo, hrane in pijače pa manjkalo niti na koncu. Svoje izdelke so predstavili tudi domačini, seveda sta bila v "prvem planu" kraški teran in pršut.

Na Krasu se nikoli ne počiva. Najprej je tu ob koncu marca na sporedu Mali kraški maraton, paradni konj regije. Ene najbolj priljubljenih tekaških prireditev v Sloveniji se vsako leto udeleži okrog 3000 tekačev, prijave pa morajo zaradi velikega navala organizatorji omejiti že nekaj mesecev pred tekmovanjem. Preostale prireditve, S kolesom po Krasu, S kolesom na teran in pršut, H nogam na teran in pršut ter Tekaški pozdrav jeseni so precej manjše, a zato nič manj privlačne.