Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Najboljše slovensko mladinsko prenočišče
Natisni  Pošlji prijatelju
16.10.2012

V torek, 16. oktobra 2012, so v Mladinskem hotelu Pliskovica izobesili častno zastavo Turistične zveze Slovenije, ki so jo prejeli ob odličnem rezultatu, doseženem v tekmovanju Moja dežela – lepa in gostoljubna. Projekt poteka že 21 let, tudi letos pod generalnim pokroviteljstvom predsednika države Danila Türk, ki je na podelitvi priznanj v Radencih poudaril, kako zelo pomemben je trajnostni razvoj ne samo zaradi skrbi za urejeno okolje, naravo in naravne vire, pač pa tudi zaradi odgovornosti do prihodnjih generacij.

V kategoriji mladinskih prenočišč je Mladinski hotel Pliskovica zasedel prvo mesto in tako postal najboljše mladinsko prenočišče v Sloveniji. Ob tej priložnosti se je ekipa mladinskega hotela želela zahvaliti vsem, ki z njimi sodelujejo in jih podpirajo, zato so pripravili sprejem, da bi uspehu skupaj nazdravili ter tudi na tak način krepili vezi, ki jih bogatijo. Kot je povedal Tom Ločniškar, vodja mladinskega hotela, je priznanje rezultat dobrega medsebojnega sodelovanja ter ustvarjanja, je pa tudi dokaz, da delujejo v pravi smeri. Trajnostni razvoj zelenega turizma, tako v Pliskovici kot tudi na Krasu, bo še vedno glavno vodilo delovanja mladinskega hotela; povezovanje, sodelovanje med različnimi ponudniki in ustanovami pa ključ do razvoja edinstvenih turističnih produktov območja. Načrtov za naprej jim ne manjka, tovrstna priznanja pa predstavljajo še dodatno motivacijo za nadaljnje delo.

Božo Dragan, direktor Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana je v svojem nagovoru izpostavil, da je turizem na Krasu kljub zaostrenim gospodarskim razmeram še vedno perspektivna panoga, pri čemer takšni dosežki krepijo povezovanje vseh atributov Krasa in spodbujajo k dodatni gostoljubnosti.

»Mladinski hotel Pliskovica odlikuje prav njegovo delovanje, ki se ne omejuje samo na objekt sam, temveč diha tudi z vasjo in celotnim območjem Krasa,« je poudaril David Škabar, podžupan občine Sežana. Med drugim je pohvalil tudi pestro dogajanje v vasi, ki ga v sodelovanju z razvojnim društvom Pliska razporejajo čez celo leto.