Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Strokovna ekskurzija občinske uprave iz Šentjurja v Sežani
Natisni  Pošlji prijatelju
4.10.2012

 

Občina Šentjur je za izvedbo letošnje strokovne ekskurzije izbrala obisk Občine Sežana. Najprej je v veliki sejni dvorani potekalo srečanje zaposlenih iz obeh občinskih uprav, kjer sta župana Davorin Terčon in Marko Diaci predstavila občini in organiziranost. Župana sta izpostavila, da sta si občini sorodni oziroma primerljivi v več pogledih, prav tako pa sta podobno organizirani tudi kar se občinskih uprav tiče. Občina Šentjur meri 222,3 km2 in ima skoraj 19.500 prebivalcev. Sega od drameljskih goric na severu do razgibanega kozjanskega gričevja in vrhov Bohorja na jugu. Upravno je razdeljena je na 13 krajevnih skupnosti. Občinsko središče je mesto Šentjur, ki je tudi poselitveno in zaposlitveno središče.

Za uvodnimi pozdravi in predstavitvami je sledila seznanitev s potekom projektom strateškega projekta Kras – Carso, ki je sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 in predstavitev skupnega projekta občin Sežana, Hrpelje-Kozina, Ilirska Bistrica in Komen za izgradnjo odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij, prav tako sofinanciranega s strani nacionalnih sredstev in sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Za tem so uslužbenci izmenjevali izkušnje po posameznih oddelkih. Po ogledu sežanskega botaničnega parka, so gostje svojo ekskurzijo nadaljevali z obiskom Kosovelovega doma, Podjetniškega inkubatorja, Poslovno inovacijskega centra in Visokošolskega središča, kjer so prisluhnili predstavitvam ter si pogledali prostore. Delovni obisk so kolegi iz Šentjurja zaključili z ogledom Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana ter sežansko enoto Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje.