Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Pobran je pridelek na latniku Evropskega prijateljstva
Natisni  Pošlji prijatelju
15.9.2012

Da je tudi na Krasu b'ndima že v polnem teku, dokazuje tradicionalna prireditev Trgatev latnika Evropskega prijateljstva, ki so jo 15. septembra, letos že 7. leto zapovrstjo, pripravili v Pliskovici.
Dogodka, ki so ga s krajšim kulturnim programom obogatili člani folklorne skupine iz Rakeka, sta se poleg župana občine Sežana, Davorina Terčona udeležila tudi njegova kolega iz občin Zgonik in Repentabor, Mirko Sardoč in Marko Pisani. Trgatev je pospremila tudi letos izvoljena kraljica terana Katrin Štoka. Pod budnim očesom skrbnikov trt Vojka Žerjala in Franka Durcika ter ob pomoči predsednice Razvojnega društva Pliska, Ivice Žerjal, so b'ndmači natrgali približno 60 kilogramov grozdja.
Glede na to, da letošnje leto – kar se vremenskih pogojev tiče – tudi do evropskih trt ni bilo ravno prijazno in prizanesljivo, v Razvojnem društvu Pliska ocenjujejo, da bo letošnja letina ponudila približno polovico lanske, ko so pridelali kar 50 litrov terana. Ker pa je bilo grozdje kljub vsemu lepo in zdravo pričakujejo, da bo vino, ki je sicer namenjeno promociji Razvojnega društva Pliska in protokolarnim potrebam Občine Sežana, zato toliko boljše.