Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Prvi šolski dan
Natisni  Pošlji prijatelju
3.9.2012

 

Letošnji prvi septembrski ponedeljek je bil prav posebno doživetje za 117 otrok, ki na območju občine Sežana v šolskem letu 2012/2013 prvič prestopajo šolski prag. Da bi bil vstop v šolo sproščen in prijeten, tako za otroke kot za starše, sta poskrbeli ravnateljici Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana, Jadranka Mihalič in Osnovne šole Dutovlje, Doris Orel, ki sta jim skupaj s sodelavci namenili prijazne in spodbudne besede, starejši učenci pa so jim pripravili krajši kulturni program.

Prvošolčkom obeh osnovnih in njunih podružničnih šol sta dobrodošlico izrekla tudi sežanski župan Davorin Terčon in podžupan David Škabar. V prepričanju, da jim bo prvi šolski dan za vedno ostal v lepem spominu, je župan malim nadebudnežem zaželel, da bi bili na novi poti uspešni, pogumni, zadovoljni, predvsem pa neskončno radovedni. Poudaril je, da jih čakajo nova prijateljstva in nove dogodivščine ter veliko lepih in nepozabnih trenutkov, obenem pa izpostavil, da vstop otroka v šolo predstavlja pomembno prelomnico tudi za vso družino, saj se s tem začne novo, bolj odgovorno obdobje.

V teh dneh pa se moramo še posebej zavedati, da je varnost mladih življenj na šolski poti in sploh na naših ulicah, naša skupna skrb in odgovornost. Da bi bila pot v šolo in iz nje kar najbolj varna bo tudi letos skrbel Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Sežana v sodelovanju s Policijsko postajo Sežana in Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom Sežana.