Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Sodelovanje ponudnikov iz občine Sežana na Mednarodnem ekonomskem sejmu v Montbrisonu v Franciji
Natisni  Pošlji prijatelju
3.6.2012

Na povabilo pobratene Občine Montbrison so se Kraševci od 1. do 3. junija 2012 ponovno udeležili Mednarodnega ekonomskega sejma v Montbrisonu, ki velja za enega pomembnejših sejmov v Evropi. Predstavili so se s tipičnimi kraškimi izdelki in pridelki, turistično ponudbo ter kulturnimi nastopi Kulturnega društva Kraški šopek, ki je s svojimi kostumi ter programom kot vedno navdušil.
Kot predstavnika Društva vinogradnikov in vinarjev Krasa sta se obiskovalcem sejma predstavila Vina Sanabor ter Vinakras Sežana, ki sta mimoidočim ponujala rujno kapljico terana. Ponudbo so zaokrožili tudi predstavniki Čebelarskega društva Sežana in Društva proizvajalcev kraškega brinjevca ter člani Območne obrtne zbornice Sežana: kamnosek Jernej Bortolato, podjetje DRM ter Okrepčevalnica, picerija Apetit s kulinaričnimi dobrotami. Spremljevalna turistična ponudba, predstavljena s strani TIC-a Sežana, je zajemala predvsem promocijo Krasa s pomembnimi zgodovinskimi, kulturnimi in turističnimi točkami ter potmi.

Ob sejmu so potekale tudi različne obsejemske aktivnosti, v katere so bili vključeni posamezni člani sežanske delegacije. Med drugim so se predstavniki Občine Sežana na uradnem sprejemu pri županji občine Montbrison, Lilian Faure in tamkajšnjemu Odboru za pobratenje z Občino Sežana, pogovarjali o prihodnjih načrtih in projektih medsebojnega sodelovanja.

Razstavni prostor, opremljen z posameznimi kraškimi detajli, je privabil številne obiskovalce sejma, ki so domov odnesli ogromno novih poznanstev in lepih izkustev.