Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Ob 25 letnici delovanja je Medobčinsko društvo invalidov Sežana dobilo nove prostore
Natisni  Pošlji prijatelju
7.6.2012

 

Slovesnost ob srebrnem jubileju obstoja in delovanja Medobčinskega društva invalidov Sežana, ki je potekala 7. junija 2012 na Občini Sežana, je bila še posebej svečana. Ob kulturnem programu, ki so ga sooblikovali Ana Godnik, Kraški šopek, Brkinska godba in učenci Osnovne šole Bogomira Magajna iz Divače, so bila ob nagovorih Valerije Macarol, dolgoletne predsednice društva, nove društvene predsednice Jelice Grmek, župana občine Sežana, Davorina Terčona ter predsednika Zveze delovnih invalidov, Draga Novaka, najzaslužnejšim podeljena priznanja in pohvale.
Po zaključku prireditve pa je župan Davorin Terčon društvu predal ključe novih prostorov v pritličju stare stavbe Občine Sežana. 

Društvo je do sedaj domovalo v prostorih na Upravni enoti Sežana, ki so bili predvsem zaradi omejenega dostopa za invalidne osebe neprimerni. Poleg tega so bili tudi premajhni, saj je imelo društvo za delovanje na razpolago le eno pisarno, kar je obenem oteževalo delo in onemogočalo individualno obravnavo članov oz. uporabnikov. 

Občina Sežana s pozornostjo spremlja in podpira delovanje Medobčinskega društva invalidov. Ustvarjati skupnost, ki bo po "meri invalidov" za občino pomeni izziv in hkrati obvezo, da z združevanjem potencialov iz okolja ustvarjamo še boljše pogoje za kvalitetno življenje ne le invalidom, temveč vsem občankam in občanom. Glede na to je Občina Sežana v sklopu obnove pritličja stare stavbe namenila društvu dve pisarni. S tem je društvu in njegovim članom olajšala delo in uporabo, saj je dostop invalidnim osebam sedaj nemoten, poleg tega pa novi prostori omogočajo tudi večjo zasebnost pri obravnavi posameznika. Obnova prostorov je znašala dobrih 30.000 EUR, opremo za nov sedež društva pa je prispevala Zveza delovnih invalidov Slovenije