Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Obisk predstavnikov občine Veliko Gradište na Krasu
Natisni  Pošlji prijatelju
2.6.2012

 

Obisk gostov iz Srbije je rezultat aprilskega srečanja v občini Veliko Gradište, ko so župani vseh treh občin podpisali Listino o prijateljskem sodelovanju. V sklopu tridnevnega obiska sta tako velikogradiška delegacija pod vodstvom predsednika občine Dragana Milića in delegacija občine Zgonik na čelu z županom Mirkom Sardočem, v soboto, 2. junija, obiskali tudi občino Sežana. 

Delovno srečanje je bilo namenjeno predvsem izmenjavi izkušenj na področju vodenja in delovanja občin, priprave projektov, investicij, urbane ureditve naselij, prometne infrastrukture, okolja, energije, gospodarjenja z odpadki ter financiranja lokalnih skupnosti.  Uradnem sprejemu pri županu Davorinu Terčonu je sledil obisk Kobilarne Lipica. Gostje so nato obiskali še Zavod za gasilno in reševalno službo Sežana ter si ogledali sežansko enoto Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje RS. V nadaljevanju pa so obiskali tudi Kosovelov dom in zadrugo Vinakras. 

Župani so se strinjali, da je sodelovanje na političnem in kulturnem področju (poleg šest članske občinske delegacije je na Krasu gostovala tudi folklorna skupina iz Velikog Gradišta) potrebno nadgraditi s konkretnim sodelovanjem med prebivalci in različnimi institucijami tudi na družbenem, okoljevarstvenem in gospodarskem področju.