Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

EKO Poslovna cona
Natisni  Pošlji prijatelju
29.5.2012

 

EKO POSLOVNA CONA


Konec maja 2012 je Inkubator Sežana kot partner v mednarodnem projektu (Program EU Jugovzhodna Evropa) zaključil projekt SEPA, katerega glavna vsebina je bila priprava koncepta in študije izvedljivosti ekološke poslovne cone. Inkubator je bil odgovoren za koordinacijo delovnega paketa študij izvedljivosti v sedmih državah udeleženih v projektu.
V sodelovanju z Občino Sežana je bila s študijo predizvedljivosti izmed dveh potencialnih lokacij izbrana lokacija ob cesti za Orlek, med železniško harfo in čistilno napravo, lokacija, ki jo je občina že pred leti namenila za podjetniško cono.

Triletni projekt je bil v mednarodni zasedbi zaključen z zadnjo sejo upravnega odbora projekta v Lipici ter zaključno konferenco v italijanski Gorici. Inkubator pa je svoje aktivnosti zaključil 29. maja s t.i. nacionalnim dogodkom v Ljubljani, kjer je v prostorih Gospodarske zbornice z zunanjim izdelovalcem SAVA PROJEKT Krško predstavil študijo izvedljivosti sežanske eko poslovne cone. Ljubljanski dogodek, na katerem so bili prisotni poleg predstavnikov Občine sežana tudi predstavniki več drugih slovenskih občin in razvojnih agencij, je bil namenjen ozaveščanju slovenske javnosti. Na okrogli mizi so sodelovali poleg izdelovalcev in nosilca projekta tudi predstavniki Ministrstva za kmetijstvo in okolje, agencije JAPTI ter Agencije za prestrukturiranje energetike. Ne glede na to, da je ob prisotni finančni krizi vprašanje, kdaj se bo cona lahko realizirala, je bilo s strani prisotnih izraženih precej čestitk za izvedbo tega za Slovenijo pilotnega projekta.
Naslednji korak bo obravnava študije izvedljivosti na Odboru za cone Občine Sežana.

Dostop do več informacij je na spodnji povezavi:
http://www.inkubator.si/aktualno/novice/priloznosti-in-izzivi-eko-poslovne-cone-za-investitorje-drza