Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Podpisan sporazum o sodelovanju občin Sežana, Zgonik in Veliko Gradište
Natisni  Pošlji prijatelju
3.4.2012

Na povabilo predsednika občine Veliko Gradište, Dragana Milića, se je skupna delegacija Občin Sežana in Zgonik, pod vodstvom obeh županov, Davorina Terčona in Mirka Sardoča, mudila na delovnem obisku v Republiki Srbiji. Namen srečanja je bil preveriti možnosti in doseči dogovor o skupnem načrtovanju prihodnjih oblik sodelovanja na različnih delovnih področjih.
Na uradnem sprejemu, ki se je odvijal v tamkajšnji občinski zgradbi, so župani najprej predstavili značilnosti ter potenciale svojih občin in ob tej priložnosti podpisali Listino o prijateljskem sodelovanju.
V prepričanju, da imajo vse tri lokalne skupnosti veliko skupnih značilnosti in tem za sodelovanje, je bilo s podpisom listine začrtano povezovanje, ki bo v tej začetni fazi zajemalo predvsem izmenjave na področju kulture, športa, izobraževanja in turizma, vsekakor pa naj bi se v prihodnje nadgradilo tudi s pripravo skupnih projektov za pridobivanje evropskih sredstev. Kot so izpostavili vsi trije župani, je poglavitni cilj nedvomno v tem, da bi se sodelovanje v bodoče razširilo tudi na področje gospodarstva.
Sodelovanje, ki bo temeljilo na programih sodelovanja različnih subjektov in struktur, s skupnim ciljem povezati tri občine iz različnih držav in njihove prebivalce, bo služilo načrtovanju nadaljnje vizije za uresničevanje skupnih interesov.
Z načelnim podpisom protokola o sodelovanju so župani tako naredili zelo pomemben korak v procesu zbliževanja in utrjevanja prijateljstva ter sodelovanja med Občino Sežana, Občino Zgonik in Občino Veliko Gradište s svojimi prebivalci.