Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Okoljska akcija »Očistimo Slovenijo v enem dnevu!«
Natisni  Pošlji prijatelju
24.3.2012

V soboto, 24.3.2012 je potekala vseslovenska akcija OČISTIMO SLOVENIJO 2012. Že dan poprej, so se akciji priključile šole, ves teden prej pa je v akciji sodelovali tudi Vrtec Sežana s svojimi enotami.
V Osnovni šoli Dutovlje so že tretje leto zapored izvedli EKO dan. Učenci od prvega do petega razreda iz Tomaja in Dutovelj so čistili okolico šole ter vaške in gozdne poti v bližini. Učenci višjih razredov iz Koprive, Skopega, Krepelj, Tomaja, Križa,Vrhovelj, Dola pri Vogljah in Vogelj pa niso prišli v šolo, ampak so skupaj z učitelji čistili po svojih vaseh in okolici. Ostali učenci višjih razredov so z učitelji in hišnikom čistili okolico šole in igrišča, prireditveni prostor ob igrišču, urejali gredice in v šolskem sadovnjaku zasadili nekaj sadnih dreves.
Učenci sežanske osnovne šole so čistili različne pohodne poti, okolico šole ter tudi najbolj onesnažene dele mesta Sežana. Slednjim so se priključili tudi dijaki Srednja šola Srečka Kosovela Sežana. Iz njihovega poročila je bilo razvidno, da je potrebno na področju onesnaževanja še veliko postoriti. Še posebej so bili presenečeni nad malomarnostjo lastnikov določenih podjetij, ki dopuščajo, da njihove smeti kazijo njihovo lastno okolico.

Otroci so v naravi našli veliko smeti in ugotovili, da je še veliko malomarnih ljudi, ki za seboj ne znajo pospraviti in onesnažujejo naravo.

Na dan akcije, v soboto, pa je bilo delavno po krajevnih skupnostih v naši občini. Krajevnim skupnostim so se pridružila tudi društva kot npr. lovska društva, taborniki, jamarji, mladi prostovoljci v sodelovanju z upokojenci ipd.

Komunalna služba je vse dni pridno odvažala odpadke na odlagališče. Skupno je v akciji sodelovalo med 600 in 700 prostovoljcev. Zato gre zahvala vsem, ki ste prispevali svoj čas, trud in sredstva za to, da je naša občina še lepša.

Zahvala pa gre tudi podjetju MITOL d.d., ki je doniralo sredstva za izpeljavo akcije!

SKUPAJ ZMOREMO VEČ!