Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Predstavitev Kraškega pusta v Sežani
Natisni  Pošlji prijatelju
9.2.2012

Tudi letos je Občina Sežana na pobudo Organizacijskega odbora Kraškega pusta, v okviru programov čezmejnega sodelovanja, v Sežani pripravila predstavitev 45. KRAŠKEGA PUSTA, ki bo potekal na Opčinah (Italija) od srede, 15. februarja, do sobote, 18. februarja.

Davorin Terčon je v svojem pozdravu poudaril, da Kraški pust kot osrednja zamejska pustna atrakcija že vrsto let na Krasu združuje in povezuje veliko število ljudi, ki imajo ob prijetnem druženju tudi priložnost za prikaz svojih spretnosti in znanj. Ob tem je sežanski župan izpostavil željo, da bi se v karneval vključilo čim več skupin tudi iz slovenskega dela Krasa. Obenem je Kraški pust eden izmed projektov, ki povezuje tudi številne lokalne skupnosti kar so, s svojo prisotnostjo na predstavitvi v Sežani, potrdili predstavniki nekaterih kraških občin. Vsekakor pa je openska pustna manifestacija tudi eden tistih kraških turističnih oziroma promocijskih atributov, ki vsako leto na Kras – poleg domačinov – privabi številne obiskovalce.

Predsednik Organizacijskega odbora Kraškega pusta, Igor Malalan, je povedal, da se bo za letošnje nagrade potegovalo 9 vozov in 10 skupin mask. Ob navedbi in zahvali podpornikom Kraškega pusta, je njegov dolgoletni vodja izpostavil vsakoletni trud Organizacijskega odbora, da bi se tradicija praznovanja nadaljevala tudi v prihodnje.

Članica pustnega odbora, Metka Šinigoj je predstavila pustni program in nastopajoče, Ivan Žiberna, predsednik Razvojnega društva Merišče Merče pa se je zahvalil organizatorjem Kraškega pusta za vsakoletno povabilo in povedal, da je sodelovanje Merčancev v povorki sestavni del programa društva vsako leto, saj se ga nepretrgoma udeležujejo že osem let.

Za posebno popestritev predstavitve sta s svojim sproščenim nastopom v pompoznih oblačilih poskrbela letošnji pustni par: KRALJ TUONE KRODEGHIN in KRALJICA MATILDA ŠALAMIN, ki jima - v skladu s tradicijo – zaradi zmage voza iz Praprota na lanskem openskem sprevodu, pripada čast, da letos zastopata ves pustni imperij.