Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Slovesnost ob zaključku obnove Zadružnega doma v Štorjah
Natisni  Pošlji prijatelju
3.2.2012

3. februarja je v Štorjah potekala slovesnost ob zaključku obnove ostrešja in fasad Zadružnega doma, obenem pa je bila prireditev namenjena tudi počastitvi slovenskega kulturnega praznika.
V kulturnem programu so nastopili nonet Primorsko – Mačkolje pod vodstvom Aleksandre Pertot, plesno pevski nastop deklic pod mentorstvom Tine Ostrouška, mladi glasbeniki Erik in Nika Strnad, Zarja Ovčar in Maja Kolenc, Kraški komedijanti pa so zbrane nasmejali s krajšo komedijo Podoknica veteranov, ki jo je napisal in režiral Bojan Podgoršek, predstavila pa se je tudi plesna skupina Štorovke. Slavnostni govornik je bil župan Davorin Terčon, program pa je povezovala Meri Hreščak.
Obnova ostrešja in fasad je bila izvedena v okviru projekta Obnove večnamenskih zgradb, ki ga je Občina Sežana v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi prijavila na javni razpis za dodelitev nepovratnih sredstev iz naslova obnove in razvoja vasi Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Namen naložbe, ki jo delno sofinancira tudi Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, je prispevati k izboljšanju življenjskih pogojev v podeželskih skupnostih, k privlačnosti vaškega okolja kot bivanjskega prostora ter k potencialu za razvoj drugih dejavnosti, še posebej turizma.
V domu se izvajajo plesne, športne in gledališke dejavnosti, razstave ter številne kulturne in zabavne prireditve. V njem potekajo tudi otroške delavnice, krožek vezenja in različni tečaji ter delavnice, poleg tega pa svoje aktivnosti v prostorih doma izvajajo tudi kulturno športno društvo Šator, društvo Kraška harmonika ter društvo za duševno zdravje in kreativno preživljanje prostega časa Vezi.