Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Predstavili smo se na sejmu Alpe-Adria Turizem in prosti čas v Ljubljani
Natisni  Pošlji prijatelju
26.1.2012

Stojnice, dobrote, glasba, predstavitve obrti, množica ljudi, kupi prospektov in nasmejani obrazi, vse to je zaznamovalo letošnji sejem Alpe –Adria: Turizem in prosti čas na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Sejem je največja turistična prireditev v Sloveniji in hkrati največja promocija Slovenije na enem mestu. Ponudba sejemske prireditve je potekala od četrtka, 26. januarja do nedelje, 29. januarja 2012.
Že tradicionalno so Kraško-brkinske občine (Sežana, Hrpelje- Kozina in Komen) združile moči ter se pod koordinacijo TIC-a Sežana predstavile na razstavnem prostoru, ki ga je zaznamovala podoba KRAŠKE HIŠE, katera prav zagotovo ni ostala neopažena.
Dnevi so potekali v intenzivni promociji Krasa in Brkinov, s predstavitvijo naših kulturnih in naravnih znamenitosti, kulinarike, izdelkov domače in umetnostne obrti, običajev in glasbe. Vse to nam vsekakor ne bi uspelo brez prisotnosti ponudnikov, ki so namenili svoj prosti čas in dobro voljo za promocijo celotnega območja.
Na stojnici se je predstavilo Društvo vinogradnikov in vinarjev Krasa, ki je mimoidočim vlivalo rujno kapljico terana ali sladkega teranovega likerja. Predstavilo se je tudi Društvo za duševno zdravje in kreativno preživljanje prostega časa ter Socialno varstveni zavod Dutovlje s svojimi izdelki. Za veselo vzdušje so poskrbeli razigrani harmonikaši, manjkale pa niso niti kraške ter brkinske dobrote. Ponudbo so zaokrožili kamnoseki, čebelarji, zeliščarji, sadjarji in sirar, ki so obiskovalcem sejma nudili domače kraške in brkinske dobrote v pokušino.
Udeleženci sejma smo domov odnesli veliko lepih spominov, ki nas bodo opominjali na sejem Alpe-Adria do drugega leta, ko se ponovno vrnemo v prestolnico s sporočilom, da je na drugem koncu Slovenije območje s kraško burjo, teranom in pršutom ter znaminivostmi, ki je vredno obiska.