Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Podelitev diplom prvim inženirjem Višje strokovne šole S.Kosovela Sežana
Natisni  Pošlji prijatelju
12.1.2012

Višja strokovna šola Srečka Kosovela Sežana je v četrtek, 12. januarja 2012, v Kosovelovem domu podelila diplomske listine svojim diplomantom. Na svečani prireditvi sta prvim osmim sežanskim inženirjem, ki so uspešno zaključili študij fotografije in oblikovanja materialov, čestitala tudi župan Davorin Terčon in minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič.

Višja strokovna šola je bila v začetku leta 2008 ustanovljena v okviru javnega zavoda Šolski center Srečka Kosovela Sežana. Šola izvaja dva izobraževalna programa, Oblikovanje materialov in Fotografijo. Študij je organiziran v dveh letnikih. Izobraževalni proces temelji na prepletu teoretičnih znanj in obrtnih veščin, zato je študij organiziran v obliki predavanj, seminarskih in laboratorijskih vaj. Poleg tega se v vsakem študijskem letu izvede 10 tednov praktičnega izobraževanja v podjetjih ali pri obrtnikih.

Svečani podelitvi je sledilo odprtje razstave študentskih izdelkov v Veliki galeriji, simbolično poimenovani Oblika in slika 2012.

Foto: Marko Prelec