Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Mladinski hotel Pliskovica dosegel drugo mesto
Natisni  Pošlji prijatelju
8.12.2011

S projektom Moja deleža - lepa in gostoljubna, ki ga je letos že dvajseto leto zapored organizirala Turistična zveza Slovenije in je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS dr. Danila Türka, skuša Turistična zveza Slovenije spodbuditi in nagraditi vse, ki se trudijo za urejenost ter gostoljubnost okolja, saj je le to nujno potrebno za uspešen trajnostni razvoj tako imenovanega zelenega turizma v Sloveniji.
Na ocenjevanju je Mladinski hotel Pliskovica ponovno prejel srebrno priznanje za uvrstitev na drugo mesto v kategoriji samostojnih mladinskih hotelov. Tako visoko mesto si je pridobil, ne samo z izjemnim okoljem in prijaznim osebjem, temveč je pri ocenjevanju komisije zelo pomembno vlogo imela tudi dodatna ponudba, ki omogoča obiskovalcem, da spoznajo in doživijo pristen Kras. Festival poletje pr' Slamčevih, kjer se etnološke delavnice dopolnjujejo s koncerti etno glasbe, naredi na obiskovalcu poseben vtis, pomembno vlogo pri odkrivanju lepot Krasa ima tudi možnost brezplačne izposoje koles in nudenje turističnih informacij.
Še posebno pa se je komisija navdušila nad novostmi in sicer novi publikaciji Mladinskega hotela in programi aktivnosti za otroke ter organizaciji prostovoljnega tabora, na katerem je 5 prostovoljcev iz Srbije, Španije, Slovaške in Finske urejalo vas, ter Pliskino učno pot v duhu njihovega slogana turizem smo ljudje.
Slavnostna podelitev priznanja je letos prvič potekala na prireditvi Dnevi slovenskega turizma v Portorožu.