Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Predčasne volitve v državni zbor 2011 v volilnem okraju Sežana
Natisni  Pošlji prijatelju
5.12.2011

KAKO SMO VOLILI

Za nami so prve predčasne volitve v državni zbor v Republiki Sloveniji. Po prvih neuradnih podatkih se je v nedeljo, 4. decembra 2011, volitev na državni ravni udeležilo 64,65 odstotka volilnih upravičencev, v volilnem okraju Sežana, ki obsega območje občin Divača, Hrpelje- Kozina, Komen in Sežana (6. volilni okraj 2. volilne enote s sedežem v Postojni) pa je bila udeležba 60,39 odstotna.

Zmagovalka letošnjih volitev je postala Lista Zorana Jankovića –Pozitivna Slovenija z 28 mandati, Slovenska demokratska stranka – SDS jih je prejela 26, Socialni demokrati 10, Državljanska lista Gregorja Viranta osem, DeSUS – Demokratična stranka upokojencev in SLS Radovana Žerjava po šest, Nova Slovenija – Krščanska ljudska stranka pa štiri mandate.

Lista Zorana Jankovića – Pozitivna Slovenija (Aljoša Jerič) (v oklepaju so navedeni kandidati oz. kandidatke, ki so kandidirali na posamezni listi v volilnem okraju), je največ glasov dobila tudi v volilnem okraju Sežana, in sicer 27,65 odstotka. Sledijo ji Socialni demokrati (dr. Ljubica Jelušič) z 21,50 odstotki, Slovenska demokratska stranka (Breda Filipović) 18,89 odstotka, DeSUS – Demokratična stranka upokojencev (Ljubislava Škibin) 8,84 odstotka, Državljanska lista Gregorja Viranta (Danica Skok) 8,50 odstotka, SLS Radovana Žerjava (Andreja Mahnič) 3,70 odstotka, Nova Slovenija – Krščanska ljudska stranka (Jani Podrepšek) 2,56 odstotka. Ostalih 12 list, ki so imele svoje kandidate v 6. volilnem okraju 2. volilne enote in jim na nivoju države ni uspelo priti v parlament, so prejeli od 1,58 do 0,12 odstotka glasov.

V 2. volilni enoti je lista Zorana Jankovića – Pozitivna Slovenija dobila štiri mandate, Slovenska demokratska stranka tri, Socialni demokrati dva, Državljanski listi Gregorja Viranta in DeSUSU – Demokratični stranki upokojencev pa je pripadel po en mandat.
Iz sežanskega volilnega okraja se nobenemu izmed kandidatov ni uspelo prebiti v državni zbor.

Opomba: Podatki so neuradni, prav tako pa ne vsebujejo glasovanja po pošti iz Slovenije in tujine (vir: spletna stran Državne volilne komisije).


Adrijana Suša Bonifacio

 

Povezava na spletne strani Državne volilne komisije

Podatki za 6.volilni okraj Volilne enote 2 Postojna