Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Pozdrav 96 prvošolčkom v občini Sežana
Natisni  Pošlji prijatelju
1.9.2010Začetek šolskega leta je tu in 1. septembra je bilo v šolskih klopeh spet živahno. Posebej vznemirljivo in nepozabno doživetje pa je bilo za 96 prvošolčkov, ki so v občini Sežana prvič sedli za šolske klopi. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Sežana v sodelovanju s Policijsko postajo Sežana, je tudi letos poskrbel za varno pot do šole.

Da je bil vstop v šolo sproščen in prijeten tako za otroke kot za starše sta poskrbeli ravnateljici Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana in Osnovne šole Dutovlje. Skupaj s sodelavci so prvošolčkom namenile prijazne in spodbudne besede, starejši vrstniki pa so jim celo pripravili krajši kulturni program.
Vse prvošolčke je pozdravil tudi sežanski župan Davorin Terčon, ki jim je zaželel prijazne in vesele šolske dni ter mnogo novega znanja. »Prepričan sem, da si boste med novimi sošolci pridobili nove prijatelje in verjamem, da bo v šoli veliko lepih trenutkov, včasih mogoče tudi malo težjih, vendar dragi otroci, vzemite to kot del igre, igre našega življenja« je še poudaril in zaključil, da vstop otroka v šolo predstavlja pomembno prelomnico za vso družino, saj se s tem začne novo obdobje z veliko večjo odgovornostjo.