Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Podpisana pogodba o stavbni pravici za dograditev vrtca
Natisni  Pošlji prijatelju
9.8.2010

V ponedeljek, 9. avgusta, sta sežanski župan Davorin Terčon in direktor Kraškega Zidarja d. d., Radoš Lipanje, podpisala pogodbo o stavbni pravici za dograditev vrtca v Sežani. Vrtec v Sežani naj bi bil zgrajen v roku enega leta. S tem bodo v ustrezno otroško varstvo vključeni vsi otroci in dosegli bomo cilj, da v prihodnjem šolskem letu ne bo več nobenega otroka na čakalni listi.

V novem vrtcu bo našlo prostor deset oddelkov, ki bodo namenjeni otrokom prvega in drugega starostnega obdobja. Poleg desetih novih oddelkov in zunanje ureditve, bodo v sklopu investicije ob vzdolžnem hodniku urejene garderobe in sanitarije za otroke, pisarne za vodjo enote, svetovalnega delavca in vodjo prehrane, centralna kuhinja in stopnice z dvigalom. Vsaka od igralnic bo imela zunanjo pokrito teraso. V sklopu sanitarij za otroke bodo tudi stranišča za otroke na igrišču z neposrednim zunanjim vhodom.

Za zaposlene je predviden skupni prostor, ki bo neposredno povezan s shrambo vzgojnih sredstev. Ob skupnem prostoru bo garderoba s sanitarijami za zaposlene. V kuhinji bo možno dnevno pripravljati  približno 430 porcij glavnega obroka. Manjši del novega objekta bo podkleten. V kleti bodo pralnica in servisni prostori (prostori vzdrževalcev, shramba in arhiv).