Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Adaptacija podružnične šole Lokev
Natisni  Pošlji prijatelju
16.7.2010

Dne 16. julija 2010 je bila v OBČINI SEŽANA podpisana gradbena pogodba za pričetek izvajanja investicije »Adaptacija podružnične šole Lokev«i, ki sta jo podpisala Davorin Terčon, župan občine Sežana in Rajko Žigante, direktor podjetja Makro 5 gradnje.

Zaradi povečanja števila prebivalcev v vasi Lokev in njeni okolici ter zaradi zagotavljanja ustreznejših standardov osnovnošolskim otrokom se je Občina Sežana odločila za adaptacijo podružnične Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana v Lokvi. V letu 2009 je zato pridobila vso potrebno projektno dokumentacijo in gradbeno dovoljenje, sedaj s podpisom gradbene pogodbe za pričetek izvajanja investicije pa je še korak bližje in tako bodo šoloobvezni otroci prihodnje šolsko leto obiskovali rekonstruirano šolo. Zaključek del predvidenih v pogodbi v vrednosti 341.844,84 EUR je konec oktobra 2010.

Podružnično osnovno šolo obiskujejo otroci iz vasi Lokev in njene okolice. Šola ima dve učilnici, telovadnico, knjižnico, razdelilno kuhinjo, shrambo učil, sanitarije in neizkoriščeni dotrajani prostor v zgornjem nadstropju, kjer je bilo včasih stanovanje.
V preteklosti je bil objekt deloma obnovljen, vendar med adaptacijami niso bile zamenjane stropne konstrukcije. Leseni stropovi so povešeni in omet odpada. Obstoječe stropne konstrukcije ne zagotavljajo minimalne zvočne izolativnosti. V objektu so dotrajane strojne in elektroinstalacije, ni toplotne izolacije, prav tako ne hidroizolacije. Potrebno je zamenjati notranje stavbno pohištvo in obnoviti fasado. S preureditvijo objekta bo urejena tudi kanalizacija, saj je v objektu tudi ta dotrajana. Sanacijski posegi so nujni za zagotovitev minimalnih standardov za potrebe osnovnošolske populacije.