Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Novoimenovani veleposlanik Republike Slovenije v Republiki Italiji na obisku pri županu občine Sežana
Natisni  Pošlji prijatelju
30.6.2010

V sredo, 30 junija, je sežanski župan Davorin Terčon sprejel novoimenovanega veleposlanika R Slovenije v R Italiji Iztoka Mirošiča, sicer tudi občana občine Sežana, ki je zagotovil, da bo pri svojem delu upošteval interese in potrebe obmejnega prostora. Župan je novoizvoljenemu veleposlaniku čestital, izrazil zadovoljstvo ob njegovem imenovanju ter mu zaželel uspešno delo. 
 

Na srečanju so govorili o dobrem sodelovanju občine Sežana in vseh kraških občin v Sloveniji z vsemi kraškimi občinami v Italiji in s pokrajino Trst. Pri tem igra zelo pomembno vlogo tudi slovenska narodna skupnosti v Republiki Italiji, katere jedro je prav na tržaškem Krasu. Izraženo je bilo veliko zadovoljstvo, da prihaja novi veleposlanik iz območja, kjer je ta problematika zelo blizu in gre za poznavalca tukajšnjih razmer.

Govora je bilo tudi o uspešnem črpanju evropskih sredstev, namenjenih za čezmejno sodelovanje in o stikih, ki jih ima občina Sežana tudi z drugimi občinami v R Italiji, ki niso del obmejnega prostora. Občina Sežana je namreč pobratena še z dvema občinama v R Italiji, razvejeni so stiki na kulturnem in šolskem področju.