Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

10. Mali kraški maraton podira rekorde
Natisni  Pošlji prijatelju
21.3.2010

Na prvo pomladno nedeljo, 21. marca, se je na jubilejnem - letos že 10. Malem kraškem maratonu zbralo skoraj 5000 ljudi. Mesto Sežana je napolnilo rekordnih 2745 tekačev iz Slovenije in bližnje Italije, ki so se tekli na 8 in 21 kilometrov dolgih maratonskih preizkušnjah.

Letos je na 21 kilometrov dolgi progi med moškimi zmagal Tone Kosmač, med ženskami pa Daneja Grandovec, na osemkilometrski progi pa med moškimi Bojan Cebin in med ženskami Jolanda Batagelj.

Priznanja, kamnite plakete, ki so jih oblikovali študentje Šole za oblikovanje materialov v Sežani, so jubilejno podelili tudi trem tekačem, ki so se Malega kraškega maratona udeležili desetkrat. To so: Rada Milič, Franc Rozina in Rajko Grgič. Redni gostje maratona pa so med drugimi Dušan Semolič, Drago Kos, Jani Klemenčič in Iztok Čop, ki so se udeležili tudi letošnjega-desetega.

Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana pa je poskrbel tudi za ostale udeležence, saj je organiziral še Očkov tek za najmlajše (skupaj s starši), ki se gaje udeležilo 150 bodočih maratoncev,  hitro hojo na stadionu in še pohod po Kosovelovi poti od Sežane do Tomaja, ki se ga je udeležilo 170 pohodnikov. Božo Dragan, že deset let neuničljivi motor te prireditve, je povedal, da so za letošnjo po udeležbi rekordno prireditev  morali zbrati okrog 70.000 evrov, od katerih je bila polovica sponzorskih sredstev.