Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Tanja Godnič in Borut Benedejčič opravila mojstrsko delo
Natisni  Pošlji prijatelju
14.7.2009

PEPIN KRAŠKI VRT NAGRAJEN V LONDONU

Pepin Kraški vrt je del projekta z naslovom Kraško - Brkinska pravljica - promocija značilnosti Krasa in Brkinov na turističnih sejmih in borzah, ki so ga na Javni poziv LAS Krasa in Brkinov za zbiranje projektnih predlogov za leto 2009 prijavile Občine Sežana, Divača in Hrpelje - Kozina.

Tako je tudi Pepin Kraški vrt delno sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja - program LEADER in Ministrstva za kmetjstvo, gozdarstvo in prehrano. V okvir projekta oz. prijave je bil vključen tudi obisk razstave v Hampton court palace Flower show v Londonu, ki so se ga udeležili predstavniki občine. 

Ponosni smo, da je bil Kraški vrt v Londonu tako lepo sprejet in je pobral obe najvišji priznanji v svoji kategoriji. Čeprav smo projekt spremljali in podpirali tako rekoč od njegovega začetka, smo bili v Londonu prevzeti od popolnosti. Borut in Tanja sta zares opravila mojstrsko delo. Iz vsakega najmanjšega detajlčka - kamenčka, rastlinice - se kaže tradicija in njuno spoštovanje ter ljubezen do Krasa.