Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Obisk dekana Univerze v Ljubljani, Fakultete za računalništvo in informatiko v Sežani
Natisni  Pošlji prijatelju
15.5.2008

V četrtek, 15.maja 2008, se je župan občine Sežana Davorin Terčon, sestal z dekanom Univerze v Ljubljani, Fakultete za računalništvo in informatiko prof. dr. Francem Solino, direktorjem Visokošolskega središča Sežana g. Danijelom Božičem ter ostalimi sodelavci Visokošolskega središča Sežana.

Foto: Katarina Sadovski

Pogovori so potekali o dosedanjem delu Visokošolskega središča v Sežani in o ciljih v prihodnje. Klub visokim začetnim stroškom, ki jih je Občina Sežana v prvih dveh letih imela z umestitvijo študija za računalništvo in informatiko v Sežano, je župan Davorin Terčon poudaril, da je bila odločitev pravilna ter zagotovil, da bo občina tudi v prihodnje podpirala in vlagala v razvoj oddelka Fakultete za računalništvo in informatiko v Sežani.

Sestanek se je nadaljeval z obiskom študentov oddelka Fakultete za računalništvo in informatiko v Sežani.
Kot je povedal dekan Fakultete za računalništvo in informatiko prof. dr. Franc Solina, je oddelek uspešen in ima dolgoročno perspektivo.

Prihodnje leto pa bosta na voljo že dva programa informatike prve bolonjske stopnje. Anketa med študenti, ki jo je izvedel prof. dr. Viljan Mahnič, predstojnik sežanskega oddelka, je pokazala zadovoljstvo študentov s študijem in prostorskimi pogoji. Nekaj pripomb je bilo le na popoldanski urnik.


Klementina Križman