Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Uspešno čezmejno sodelovanje
Natisni  Pošlji prijatelju
17.4.2008

17. aprila 2008, je župan Občine Sežana, g. Davorin Terčon sprejel Carla Rizzuta, predsednika družbe Sinhrotron Trst iz Bazovice in dr. Marka Pleška, direktorja družbe Cosylab. Delovnega srečanja sta se udeležila tudi podžupan mag. Božo Marinac in direktor družbe Inkubator, g. Stojan Gorup. Pogovori so potekali predvsem o sodelovanju na znanstveno - tehnološkem področju. Medtem ko smo v okviru lanskoletnega občinskega praznika skupaj z družbo Cosylab v sežanskem Poslovno inovacijskem centru postavili temeljni kamen za proizvodnjo velikih magnetnih naprav za svetlobne pospeševalnike (visokotehnološko skupno vlaganje med tržaškim Sinhrotronom - Sincrotrone Trieste S.C.p.A. in slovenskim podjetjem Cosylab), se bo v letošnji jeseni začela proizvodnja le-teh. Vse to je plod dobrega sodelovanja med Občino Sežana ter družbama Sinhrotron in Cosylab.

Tako Občina Sežana kot obe družbi sta izkazali zanimanje za skupno nastopanje pri črpanju sredstev iz evropskih skladov.

V sodelovanju z Inkubatorjem bodo poskušali nove pobude vključiti v strateške projekte sodelovanja med Slovenijo in Italijo.