Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

V Sloveniji ob prehodu meje nič več karantene
Natisni  Pošlji prijatelju
15.5.2020

Vlada je včeraj sprejela tudi Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja COVID-19, na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije.

Vstop v Slovenijo je s tem odlokom omogočen brez karantene vsem, ki živijo in imajo stalni ali začasni naslov v državah Evropske unije. Za osebe iz držav zunaj EU karantena še vedno velja za obdobje 14 dni, prav tako za tiste, ki sicer živijo v EU, a so zunaj unije bivali dlje od 14 dni. Izjeme veljajo za diplomate in za posameznike, ki prihajajo iz tretjih držav in prehajajo mejo v istem dnevu. Izjema velja tudi za prevoz blaga in tovorni promet v tranzitu ter za osebe, ki so ključne za zagotavljanje gospodarske dejavnosti, ki je pomembna za Slovenijo.

Tudi z novim odlokom ostaja na območju občine Sežana mejni prehod Fernetiči še vedno edina kontrolna točka z Republiko Italijo. Na Občini Sežana smo se glede režima vstopa iz Slovenije v Italijo pozanimali na Veleposlaništvu Republike Italije v Ljubljani, kjer so nam povedali, da v Italiji po prestopu meje še vedno velja obvezna 14-dnevna karantena.