Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

8. maj – mednarodni dan Rdečega križa
Natisni  Pošlji prijatelju
8.5.2020Mednarodni dan Rdečega križa obeležujemo 8. maja, na rojstni dan ustanovitelja gibanja Henrija Dunanta.

Gre za največjo človekoljubno in humanitarno organizacijo na svetu, ki šteje 97 milijonov članov in prostovoljcev v 186 državah, letno pa pomaga več kot 100 milijonom ljudi. Rdeči križ deluje po 7 temeljnih načelih: humanost, nepristranskost, nevtralnost, neodvisnost, prostovoljnost, enotnost in univerzalnost. Poslanstvo Rdečega križa je z močjo humanosti izboljšati življenje ranljivih ljudi.
 
Rdeči križ deluje na številnih področjih, izredno pomembno vlogo pa ima tudi pri nudenju pomoči ob elementarnih in drugih nesrečah. To se je pokazalo tudi v času epidemije, tako pri izvajanju aktivnosti za zajezitev širjenja virusa COVID-19 kot tudi pri lajšanju stisk ter odpravi posledic epidemije.  

Pripadniki ekip prve pomoči Območnega združenja Rdečega križa Sežana so od začetka epidemije na meji z Italijo nadzirali zdravje potnikov, člani in prostovoljci pa ves čas zbirajo življenjske potrebščine ter pomagajo ljudem v stiski in opravljajo še številne druge pomembne naloge, ki so v teh razmerah nepogrešljive.  

Vsem članicam in članom ob dnevu Rdečega križa iskreno čestitamo in se jim obenem zahvaljujemo za njihovo požrtvovalno delo in neprecenljiv prispevek.