Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Solidarnostni dodatek za študente
Natisni  Pošlji prijatelju
29.4.2020

Jutri, 30. 4. 2002, bodo izvedena tudi izplačila enkratnega solidarnostnega dodatka študentom, ki so na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport že vložili vlogo.

Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo določa, da so do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 150 EUR upravičeni tisti višješolski in visokošolski študenti in študentke, ki se v študijskem letu 2019/2020 izobražujejo po javno veljavnih študijskih programih v Republiki Sloveniji, ki se izvajajo kot redni študij, in ki imajo hkrati stalno prebivališče v Republiki Sloveniji.

Za tiste študente, ki vloge še niste oddali naj poudarimo, da niste prepozni, saj roka za oddajo obrazca ni. Vloga za redne študente je dosegljiva na portalu eUprava: https://e-uprava.gov.si/si/podrocja/izobrazevanje-kultura/visoka-in-visja-sola/enkratno-izplacilo-solidarnostnega-dodatka-studentom.

Za pomoč lahko pokličete na telefonsko številko: 080 2002 ali pošljete vprašanje na elektronski  naslov:  ekc@gov.si.

Z novelo Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo, ki ga je Državni zbor sprejel včeraj, bodo do solidarnostnega dodatka po novem upravičeni tudi izredni študenti. Obrazec za oddajo vloge bo izrednim študentom na voljo na isti strani eUprave in bo odprt, ko bo zakon stopil v veljavo.

 

Več na: https://www.gov.si/novice/2020-04-29-v-izplacilo-odposlanih-preko-45-tisoc-vlog-za-izplacilo-enkratnega-solidarnostnega-dodatka-studentom/