Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Obvestilo o vzpostavitvi karantene v ICZR v Sežani
Natisni  Pošlji prijatelju
30.4.2020
S strani regijskega poveljnika CZ za Notranjsko smo bili obveščeni, da postojnski hotel Epic, v katerem so bili v karanteno po vrnitvi iz tujine nameščeni slovenski državljani, zapira svoja vrata.

Danes smo prejeli Odredbo poveljnika CZ RS za zagotovitev začasne nastanitve in oskrbe prebivalcev, ki so se vrnili iz tujine in jim je odrejena karantena, v URSZR/ICZR – Enoti Sežana, s katero je Republika Slovenija določila, da se s 1. majem 2020 za potrebe karantene uporablja Izobraževalni center za zaščito in reševanje, Enota v Sežani, na Bazoviški cesti 13. Objekt je v lasti Ministrstva RS za obrambo, naloga Civilne zaščite Občine Sežana pa bo zagotavljanje oskrbe s hrano za nameščene osebe.

Na vprašanje župana, kaj premestitev karantene v Sežano pomeni za naše občane, smo dobili zagotovilo regijskega poveljnika CZ g. Sandija Curka, da morebitna nastanitev oseb v karanteno ne pomeni nikakršnega tveganja za zdravje občanov občine Sežana, saj osebe v času karantene objekta ne bodo smele zapuščati ali se gibati v njegovi okolici.
 
Regijski poveljnik CZ Sandi Curk, župan David Škabar in poveljnik CZ Občine Sežana Simon Hlačar so preselitev karantene danes predstavili medijem pred sežansko enoto ICZR.