Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Košarica velikonočnih dobrot
Natisni  Pošlji prijatelju
10.4.2020
V želji, da bi čim prijetnejše praznovanje velikonočnih praznikov omogočili tudi ranljivim skupinam na območju Krasa, so se lokalne kmetije in gostinski ponudniki, skupaj s Turistično informacijskim centrom Sežana, Javnim zavodom Komenski Kras – v likvidaciji, Občino Sežana ter Občino Komen, združili v dobrodelno iniciativo »Košarica velikonočnih dobrot kraških ponudnikov«.

Stanovalkam Regijske varne hiše Kras ter starostnikom, ki potrebujejo oskrbo na domu, so podarili lokalno pridelane dobrote in velikonočne jedi. Košarice so obogatile tudi unikatne velikonočne voščilnice, ki so jih od doma pripravili učenci Osnovne šole Dutovlje in Osnovne šole Komen.Kraški gostinci so košarice napolnili s potico, pinco, hrenovim namazom in pirhi, barvanimi v teranu, kmetje ter drugi lokalni pridelovalci pa so pristavili še suhe mesnine, Kraški med, marmelado, teranov sok, zeliščni čaj in druge lokalne dobrote. Del pridelkov so donirali gostinci in kmetje sami, del pa sta jih odkupili Občina Komen ter TIC Sežana – Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana.

Košarice kraških dobrot so bile danes predane Centru za socialno delo Južna Primorska, Enota Sežana, ki jih bo dostavil stanovalkam Regijske varne hiše Kras, ter Zavodu Pristan, ki bo košarice dostavil na domove starostnikov na območju občine Komen.