Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Vse več požarov v naravnem okolju
Natisni  Pošlji prijatelju
9.4.2020Na območju naše občine je v preteklih dneh večkrat zagorelo.

Tako smo bili včeraj popoldne obveščeni o večjem požaru v naravnem okolju pri naselju Ponikve, kasneje pa je zagorelo še na odlagališču pri naselju Pliskovica.

V obeh intervencijah je sodelovalo skupaj 73 gasilcev iz 6 gasilskih enot s 17 vozili. Zahvaljujoč hitremu in množičnemu odzivu je bil požar kljub začetnim slabim obetom hitro obvladan in pogašen. Gasilce na terenu je obiskal tudi Regijski poveljnik g. Sandi Curk.

Župan občine Sežana David Škabar in poveljnik CZ Simon Hlačar sta si danes ogledala požarišče in se sodelujočim gasilskim enotam zahvalila za požrtvovalno sodelovanje.

Glede na to, da so se gasilci z ognjem borili skoraj osem ur, je štab Civilne zaščite Občine Sežana udeležence oskrbel z malico. Ob tem se iskreno zahvaljujemo Pekarni Kukaj in zaposlenim iz Vrtca Sežana, ki so nam podarili kruh in mesnine za sendviče.

Občane želimo ponovno opozoriti na razglašeno veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. Prosimo Vas, da se vzdržite kurjenja v naravi in tako pomagate gasilcem pri zagotavljanju varnosti naših občanov ter varovanju okolja.