Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Izdelava in razdeljevanje mask ter zaščitne opreme
Natisni  Pošlji prijatelju
4.4.2020


Ta konec tedna so pridne roke na območju občine Sežana izdelale skupaj kar 2.891 zaščitnih mask. Od tega sta jih preko 1000 izdelali v podjetjih Ruj AR d.o.o iz Sežane in DLuks d.o.o iz Dutovelj. Vsak dan znova nas s številom izdelanih mask navdušijo prostovoljke. Danes pa nas je z obiskom na sedežu občine še posebej presenetila kraljica terana Nuša Živec in nam skupaj z mamo Mileno dostavila zajeten kupček mask, ki jih je iz poročnih rjuh sešila družina Živec.


Vse maske bodo v Vrtcu Sežana oprali, zlikali in jih zapakirali, že jutri pa bomo z njimi po prioritetnem seznamu pričeli oskrbovati ustanove, službe in posameznike, ki morajo tudi v teh razmerah hoditi v službo in so pri svojem delu še posebej izpostavljeni.

 



Sobotni dan smo v Sežani izkoristili za raznos blaga pridnim šiviljam prostovoljkam in pripravo paketov zaščitne opreme za javne službe. Včeraj zvečer smo se namreč razveselili kirurških mask, razkužil in rokavic, ki smo jo prejeli s stani Regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko.



S prvimi bombažnimi pralnimi maskami, ki so jih izdelale naše prostovoljne šivilje, smo včeraj oskrbeli najprej tiste, ki vsak dan skrbijo za odvoz naših odpadkov. V prihodnjih dneh bomo – v skladu s prioritetami na terenu – z razdeljevanjem pralnih bombažnih mask nadaljevali.

Iskrena hvala vsem, ki se trudite!