Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Videokonferenca, koordinacija županov, prostovoljke dostavile maske, donacije mask in tabličnih računalnikov
Natisni  Pošlji prijatelju
1.4.2020


Danes so se na videokonferenci Regijskega štaba Civilne zaščite za notranjsko ponovno virtualno srečali župani vseh desetih občin Notranjske, Krasa in Brkinov. Župan David Škabar je med drugim izpostavil dolge čakalne dobe za vstop osebnih vozil v Slovenijo, težave s prehajanjem meje na kmetijskih mejnih prehodih, problematiko pomanjkanja zaščitne opreme v zdravstvenih ustanovah ter seznanil, kako poteka šivanje mask na območju naše občine.
Konferenci je sledila še video koordinacija županov kraško brkinskih občin, na kateri so se županji in župana pogovorili o ukrepih na območju svojih občin, si izmenjali izkušnje pri reševanju vsakodnevnih težav in se dogovorili za skupno koordinacijo aktivnosti tudi v bodoče.


Župan David Škabar je danes s strani prostovoljk, ki so Občini Sežana priskočile na pomoč pri šivanju, prejel prvih 274 mask. Prostovoljkam, ki bodo svoje delo nadaljevale tudi v prihodnjih dneh, se je iskreno zahvalil za trud. Z maskami bomo najprej oskrbeli posameznike, ki za naše občane vsakodnevno opravljajo najbolj izpostavljena dela.Danes nam je Regijski štab CZ za Notranjsko predal 125 šivanih mask, ki jih je regiji podaril Rotary klub Postojna – Cerknica. Razveselili smo se tudi štirih tabličnih računalnikov, ki bodo stanovalcem Doma upokojencev Sežana in Doma na Krasu omogočili stike z bližnjimi tudi v času, ko sta domova za obiske zaprta.