Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Ukrepi na meji z Italijo in Hrvaško
Natisni  Pošlji prijatelju
18.3.2020

Republika Slovenija je dne 3.2020 sprejela odredbo o določitvi pogojev vstopa v R Slovenijo iz italijanske republike zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni. Več informacij in povezava na odredboPrestop meje z Republiko Hrvaško

Na podlagi obvestil državljanov in državljank na področju regije, ki so želeli na mejnih prehodih s Hrvaško prestopiti mejo, vas obveščamo, da je meja s Hrvaško odprta, vendar na strani področja Republike Hrvaške pod posebnimi pogoji. Takoj po prestopu meje hrvaški obmejni organi opozarjajo slovenske državljane, da lahko prestopijo mejo le pod pogojem, da pristopijo k izvajanju 14 dnevne karantene. Na podlagi podatkov policije in pristojnih državnih organov ugotavljamo, da so na posameznih hrvaških mejnih prehodih različni režimi prestopa meje, vsem pa je enotna zahteva po 14 dnevni obvezni karanteni.

Na podlagi navedenega svetujemo vsem slovenskim državljanom in državljankam, da NE potujejo na Hrvaško do nadaljnjega v izogib morebitnih zapletov in pridržanj v karanteni.

 Regijski štab CZ za Notranjsko:
 Sandi Curk, poveljnik