Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Podpis pogodbe za dokončno ureditev Centra za ravnanje z odpadki kraško-brkinskih občin
Natisni  Pošlji prijatelju
21.8.2019


V sredo, 21. avgusta 2019, je na Centru za ravnanje z odpadki Sežana (CERO Sežana), potekal podpis pogodbe za končno ureditev CERO Sežana – II. faza. Pogodbo so kot investitorji podpisali županji in župana občin Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Sežana ter Jožef Andrejašič, predstavnik izvajalca gradbenih del podjetja Adriaing d.o.o. Koper.

Predmet pogodbe je ureditev manipulativnih površin, delno pokritih z jeklenimi nadstrešnicami. Faza I. se je izvedla v letu 2016 z izgradnjo nadstrešnice in asfaltiranjem manipulativnega platoja. V fazi II. pa so predvidena investicijska dela na manipulativnem platoju CERO Sežana oz. končna ureditev dvorišča CERO. Ta zajema izvedbo treh nadstrešnic za obdelavo odpadkov in ureditev talne podlage (845 m2 nadstrešnic s fasado iz trapezne pločevine (zaščita pred burjo in padavinami), 746 m2 betonskih površin in 114 m2 asfaltnih površin).

Izvedba končne ureditve je nujna zaradi zakonske zahteve o urejenosti zbirnih centrov in okoljskih vplivov. Kot je ob podpisu pogodbe povedal sežanski župan David Škabar, je naložba izredno pomembna iz okoljevarstvenega vidika, saj bo investicija pripomogla k zaščiti odpadkov pred okoljskimi vplivi in ustrezno uredila odtekanje odpadnih voda, kar je za občutljivo kraško območje zelo pomembno.

Za izvedbo druge faze je bilo izpeljano javno naročilo, na katerem je bil kot najugodnejši ponudnik izbrano podjetje ADRIAING Podjetje za proizvodnjo, storitve, inženiring in prodajo, d.o.o. Koper, s katerim so občine sklenile gradbeno pogodbo v skupni vrednosti 315.835,21 EUR brez DDV.  Od tega bo Občina Sežana investicijo krila v višini 55,65%.


Priloge:
 KONČNA UREDITEV CERO SEŽANA – PODPIS POGODBE – 21. avgust 2019