Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Županov sprejem za najuspešnejše učence in dijake ter udeležence akcije Občina Sežana v cvetju
Natisni  Pošlji prijatelju
6.9.2019S podelitvijo priznanj najuspešnejšim učencem in dijakom ter udeležencem akcije Občina Sežana v cvetju, se običajno vsako leto zaokroži praznovanje sežanskega občinskega praznika. Podelitev priznanj je letos potekala v Lipici, 6. septembra. Po uvodnih nagovorih novega direktorja Holdinga kobilarne Lipica Mateja Oseta in Lorele Dobrinja, direktorice lipiške kobilarne ter gostitelja sprejema, sežanskega župana Davida Škabarja, so bila najprej podeljena priznanja sodelujočim v akciji Občina Sežana v cvetju 2019. Predsednica komisije Majda Brdnik je povedala, da je tudi v letošnji, že petnajsti akciji zapored, ocenjevanje potekalo v treh kategorijah. Poleg že tradicionalnega ocenjevanja vasi oziroma naselij v občini Sežana, je Komisija letos vključila tudi ponudnike dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, podelili pa so tudi dve posebni nagradi. 


Med prijavljenimi okolicami v kategoriji ocenjevanja vasi oz. naselij je prvo mesto zasedla Krajevna skupnost Pliskovica za vas Veliki dol, drugo mesto je šlo Krajevni skupnosti Vrabče - vas Vrabče, tretje mesto pa je pripadlo Krajevni skupnosti Štjak za vas Mahniči. V kategoriji ocenjevanja najlepše urejenih okolic ponudnikov dopolnilnih dejavnosti na kmetiji so bili nagrajeni Davorin Jagodič iz Avberja, Primož Štoka iz Krajne vasi, Breda Durcik iz Pliskovice, Božo Škapin iz Vrabč, Miro Stojan Benčič iz Križa ter Bogdan Klančar iz Majcnov. Poleg tega je strokovna komisija letos podelila zahvalo za sodelovanje Domu na Krasu, posebni nagradi pa sta šli v roke Tomažu in Dušanu Živcu iz Velikega dola za pastirske hiške ter Božidarju Mršiću iz Lokve za oživitev konjereje. Občina Sežana je tudi v letošnjem letu k sodelovanju povabila Višjo šolo za fotografijo. Študent Adnan Hadžan je v sklopu akcije fotografiral najlepše urejene okolice in jih razstavil v prostorih Občine Sežana.
V drugem delu prireditve so bila priznanja podeljena najuspešnejšim mladim glasbenikom, osnovnošolcem in srednješolcem, ki so v šolskem letu 2018/2019 zaključili šolanje na območju občine Sežana in pri tem dosegli zavidljive uspehe. Čeprav je bila bera odličnikov tudi v letošnjem letu več kot odlična, gre med vsemi zagotovo izpostaviti Nika Nikolića in Matijo Kovača, letošnja zlata maturanta. Vsem mladim želimo še mnogo znanja in številnih uspehov na njihovi nadaljnji poti.