Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Learn it today to manage it tomorrow
Natisni  Pošlji prijatelju
7.5.2019


V okviru Erasmus+ projekta Learn it today to manage it tomorrow, je Šolski center Srečka Kosovela Sežana med 7. in 10. majem gostili učitelje iz Estonije, Nizozemske, Norveške in Španije, ki so spoznavali življenje in delo na šoli, Sežano in Slovenijo.

Na tokratnem, že tretjem srečanju v okviru projekta so se posvetili načinom, kaj in kako poučevati, da bi dosegli različne kompetence prihodnosti, zlasti dizajnerskega načina razmišljanja. Tako so učitelji spoznali dijaško podjetje XART decor and design in podjetje Kingsbox, katerega lastnika sta nekdanja dijaka sežanskega šolskega centra. Seznanili so se tudi z življenjem in delom pesnika Srečka Kosovela, po katerem nosi ime naša šola, in spoznali dijaško podjetje, ki je veliko vložilo v promocijo pesnika, njegovih idej in ideje o Sežani kot mestu poezije.

Projektni partnerji so v okviru programa, 7. maja 2019, obiskali tudi Občino Sežana, kjer so jih sprejeli člani Odbora za regionalno in čezmejno sodelovanje. Predsednica Martina Kodrič, ki je goste pozdravila v imenu župana, je ob predstavitvenem filmčku o Sežani gostom zaželela veliko kreativnega ustvarjanja, novih spoznanj in prijetnega počutja na Krasu.