Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Poklon svobodi in domoljubju
Natisni  Pošlji prijatelju
16.6.2019


V nedeljo, 16. junija 2019, se je na Velikem Polju odvila od leta 2006 tradicionalna, tokrat že trinajsta prireditev Partizanske Vrhe zapovrstjo, ki vsako leto na ta košček občine Sežana privabi številne obiskovalce.

Slovesnost, ki jo v soorganizaciji pripravljajo Občina Sežana, Krajevna skupnost Vrabče, Zveza združenj borcev za vrednote NOB in Zveza za Primorsko, je namenjena poklonu svobodi ter domoljubju in z zgledom narodne herojinje Mihaele Škapin – Drine, obenem poudarja zavest o pomembnem prispevku in žrtvah žensk v času narodnoosvobodilnega boja. Od tu tudi odločitev domačinov, da izbirajo ženske slavnostne govornice.


Letos je bila to Štefka Kučan, ki je v svojem nagovoru poudarila, da je tradicionalno srečanje izraz spoštljive hvaležnosti za priborjeno svobodo.Kot je v svojem pozdravnem govoru povedal župan David Škabar prireditev, vsako leto simbolno postavlja spomenik svobodi in domoljubju, saj ljudi združuje v spominu na to, da se slovenski narod ni bil pripravljen kar vdati v svobodo, ki so mu jo pisali drugi.

Program prireditve so poleg praporščakov, pripadnikov slovenske vojske in pohodnikov, zaokrožili pevci Moškega pevskega Zbora Tabor Lokev, Vrhovska vaška godba in recitator Jakob Lozej.