Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Prostovoljstvu prijazno mesto
Natisni  Pošlji prijatelju
14.5.2019Slovenska filantropija je 14. maja 2019 v Črni na Koroškem gostila prostovoljce iz vse Slovenije. V  okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva je podelila številna priznanja in nazive najodličnejšim na področju prostovoljstva. Podelitev priznanj je tudi tokrat potekala v različnih kategorijah in sicer: Naj prostovoljec v javni upravi, Junaki našega časa in Prostovoljstvu prijazno mesto.
Občina Sežana je tudi v letošnjem letu naziv ponovno potrdila in to že petič zaporedoma, poleg nje pa je naziv potrdilo še 21 slovenskih občin in sicer: Občine Črna na Koroškem, Gornja Radgona, Hrpelje-Kozina, Kamnik, Krško, Laško, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Sevnica, Slovenske Konjice, Škofja Loka, Trbovlje, Mestna občina Velenje, Žalec, Kočevje, Mestna občina Kranj, Medvode, Postojna, Tržič, Vodice in Divača.
Za pridobitev oziroma potrditev naziva so občine morale izpolnjevati številne kriterije kot so število prostovoljskih organizacij, ki jih je občina finančno podprla v letu 2018, upoštevanje prostovoljskega dela kot lastni delež sofinanciranja projektov, sodelovanje pri prostovoljskih akcijah, zagotavljanje prostorske infrastrukture za redno delovanje prostovoljskih organizacij, sodelovanje s prostovoljskimi organizacijami, itd.
Na Občini Sežana se zavedamo, da je prejeti certifikat plod številnih prostovoljskih aktivnosti, na različnih področjih delovanja, ki jih že vrsto let izvajajo prostovoljske organizacije, društva in posamezniki v naši skupnosti. Prostovoljstvo ima za skupnost velik pomen, saj izboljšuje kakovost življenja v družbi, brani interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani ali potisnjeni ob rob ter predstavlja dodano vrednost delovanju služb in institucij. Ne nazadnje pa prostovoljstvo krepi tudi odgovornost do okolja in soljudi.

Zahvaljujemo se vsem prostovoljcem, ki v lokalno okolje vnašate skrb, trud in ne nazadnje svoj prosti čas ter tako pomagate graditi naše skupno dobro.