Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Integrali – več kot le v funkciji odlične kave
Natisni  Pošlji prijatelju
31.1.2019Ob prelomu leta smo tudi na Občini Sežana obrnili nov list: po skoraj štirih desetletjih smo se ob koncu leta 2018 poslovili od dolgoletne najemnice bara, gospe Ane Ristić, v začetku novega leta pa je v kletnih prostorih odprla vrata kavarna in okrepčevalnica Integrali. Na Občini Sežana smo se odločili, da prostora ne le oddamo najemniku ampak, da z oddajo prispevamo k bolj odprti družbi in dosežemo nekaj več. S projektom – kavarno in okrepčevalnico – smo želeli dati priložnost tistim družbeno ranljivim skupinam, ki imajo navadno v življenju manj možnosti. Z društvom Vezi, Zaposlitvenim centrom Zavoda Bodika, sežansko enoto Varstveno delovnega centra in Domom na Krasu smo takoj našli skupni jezik. V prvi vrsti je bila želja Občine, da se vse socialno varstvene organizacije oz. institucije, ki delujejo na sežanskem območju v projekt vključijo in  sodelujejo v okviru svojih možnosti.  

Osnovni namen projekta je prispevati h kvaliteti življenja v lokalni skupnosti, saj zasleduje poglavitni cilj oblikovati strpno in podporno okolja za tiste, ki so se zaradi različnih življenjskih okoliščin znašli na družbenem in socialnem robu. Na ta način smo želeli prispevati k socialnemu vključevanju, zaposlovanju težje zaposljivih oseb in seveda doprinesti k večanju enakih možnosti za vse prebivalce.

Prepričani smo, da lahko s takšnimi projekti spodbudimo strpnost in zmanjšujemo diskriminacijo tako v lokalnem kot tudi v širšem okolju.