Občina Sežana
DomovKazaloE-mailvecjemanjse Išči  
Obcinski predpisiVloge in obrazciUradne objaveInformacije javnega znacaja
Občina Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana

T: ++386 (0)5 731 01 00
F: ++386 (0)5 731 01 23
E: obcina@sezana.si

Obisk predstavnikov šol iz Zvornika in Barcelosa na Občini Sežana
Natisni  Pošlji prijatelju
1.2.2019
V okviru projekta Heritage in tourism/Dediščina v turizmu, ki ga sofinancira Zavod RS za šolstvo v okviru razpisa za sofinanciranje mednarodne dejavnosti v VIZ, je Šolski center Srečka Kosovela Sežana v tednu med 26.1. in 2.2.2019 gostil predstavnike (dijake in profesorje) partnerskih šol - SSŠ in Gimnazijo Petar Kočić iz Zvornika ter Agrupamento de Escolas iz Barcelosa.

Z obema šolama Sežanci sodelujejo že vrsto let, v lanskem letu pa sta se ravno preko sežanskega centa med seboj povezali tudi obe partnerski instituciji. In tako je nastal projekt, v okviru katerega je v Sežani potekalo srečanje vseh partnerjev. Obenem so se predstavniki šol udeležili tudi mednarodnega sejma Več znanja za več turizma, kjer so širši javnosti predstavili turistične proizvode, ki so jih oblikovali.

Sežanski Šolski center Srečka Kosovela je ponovno dokazal, da je odprta, sodelovalna in povezovalna institucija. Za goste so tudi tokrat pripravili pester program, ki je poleg dela na šoli, udeležbe na dogodku MobilityFest v MC Podlagi, udeležbo na tekmovanju Več znanja za več turizma, ki se je odvijalo v okviru sejma Alpe Adria zajemal tudi spoznavanja lepot Krasa, Slovenije in zamejstva.
 
V petek, 1.2., tik pred odhodom domov, pa sta predstavnike vseh treh partnerskih šol na Občini Sežana sprejela tudi župan David Škabar in Martina Kodrič, predsednica Odbora za regionalno in čezmejno sodelovanje. Župan je udeležencem zaželel dobrodošlico v Sežani, jim predstavil najpomembnejše značilnosti občine in izrazil upanje, da se bo sodelovanje med institucijami in njihovimi dijaki nadaljevalo in poglabljajo tudi v prihodnje.